De TD goed opleiden

Hoe zorg je voor een goed opgeleide technische dienst? Deze vraag stelde een van de deelnemers tijdens een platformdiscussie. De andere deelnemers wilden daar best hun ervaringen over delen. De verschillende ervaringen met scholingen voor technische diensten zorgden voor een compleet beeld.

Het belangrijkste uitgangspunt is dat de vorm van opleiden die gekozen wordt, best past bij het bedrijf. Ben je op zoek naar een opleiding? Dan zijn dit de tips die je mee kunt nemen:

Kijk goed naar het beginniveau van de deelnemers. Veel opleidingen zijn best pittig. Wanneer je medewerkers het niveau maar net aankunnen, is de kans dat veel deelnemers uitvallen groot.

Zorg voor een grote praktijkcomponent. Een opleiding waar veel theorie in zit, die niet direct wordt gekoppeld aan de praktijk, is voor veel deelnemers lastig. Deelnemers leren liever van opdracht waar de theorie uit voortkomt, dan theorie die ze zelf moeten vertalen naar de praktijk.

Inventariseer, voor je een opleiding kiest, goed welke kennis er echt nodig is. Kies vervolgens een opleiding die dat biedt. Dat zorgt voor een grotere motivatie bij de deelnemers, zij zien dat het aanbod echt aansluit op hun leervraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *